Е 951

Е 951 Аспартам
Статия, публикувана в списанието на допълваща медицина. Холистична медицина. 64

Продуктите, съдържащи подсладител аспартам E951 в Канада трябва да носят предупреждението „може да причини рак“. В Испания може да намерите в повече от 9000 продукта, в това число много „екстри“ за деца и „леки“ продукти чрез измама, представени като здравословни, без предупреждения за неговата опасност, която не се ограничава само до рак, както ще видите в тази статия.

История на аспартам

Първоначално е създаден за Пентагона в списъка на възможните химически оръжия.

Аспартамът е създаден в лабораторията на Searle. Този синтетичен подсладител е бил предмет на няколко проучвания, които показват токсичност, преди да бъде разрешен. Например: През 1969 г. едно проучване, проведено от д-р Хари Вайсман на маймуни е било тествало токсичността на аспартама. Друго проучване през 1980 на животни, от 196-  96 са умрели от мозъчни тумори. През 1981 г. проучване, проведено от три независими изследователи от името на FDA  заключи, че този продукт може да причини мозъчни тумори. Тези доклади не са предоставили нищо ново. Те са потвърждавали  други доклади вече циркулиращи от  8 години. Въз основа на тези проучвания и други FDA първоначално не дава лиценз на Searle за аспартам.

Корупцията на правителствените агенции.

Късно, по времето на президента Роналд Рейгън, който е приятел на фирма Searle, е назначен нов FDA комисар отменено  е предишното решение и се разчиства пътят за комерсиализацията на аспартам. Комисарят FDA който получи одобрението на аспартама,  Артър Хъл Хейс впоследствие беше обвинен в приемане а подкупи от Searle. FDA разреши пускането на пазара на аспартама на 5 декември 1994 година от поставянето му в контекста на хранителни добавки „безопасни“, класифицирани в общия списък на добавките с номер E951. Трябва да се подчертае, че е имало  7000 молби за нежелани реакции, свързани с неговата употреба. По-късно се оказа, че FDA притежва таен доклад в който са посочени  повече от 10 000 жалби, подадени от потребителите с повече от 92 симптоми, свързани с консумацията на аспартам. Корупцията на FDA от мултинационални компании е ясно има няколко примера :
противозачатъчни таблетки (№ 59), рак на гърдата (N ? 58), в случая на СПИН (№ 59, 60) и др. NutraSweet (Searle) се купува от Monsanto в l985. Monsanto (една от водещите международни компании в глобалната замърсяване на генетично модифицирани храни), закупели Searle  точно когато аспартамът е бил одобрен от FDA (виж досието GM под номер 56). Припомнете си, че Монсанто има и икономическа власт и си позволява да упражнява политически натиск и директни или индиректни подкупи. Например:  Американските Диабетици асоциация, Американската диетична асоциация, Американската Конгресът и конференцията на Американската медицинска асоциация. Само в l995  FDA са получи 10 000 оплаквания за добавки, 75% от тях на аспартам. През 1996 г. Е  публикувана статия, показваща как Американската диетична асоциация приемат пари от хранително-вкусовата промишленост като одобряват продукти си в замяна. Нищо чудно, че не само критикуват, но вместо това ще защитава добавки. В действителност, на Американската диетична асоциация е достатъчно цинична, не се изтриват дори лекарите, които лекуват пациенти с болести, дължащи се на аспартам.

Самолетни катастрофи? Поради аспартам?

Д-р Х. J. Roberts публикува доклад за последните инциденти на въздухоплавателни средства, включващи 157 души обучени пилоти, които развиват очни и неврологични проблеми, свързани с аспартам. Други публикации е направил, особено в случая на така наречените „тунел“ Десетки списания предупреждават пилотите за консумацията на аспартам и за рисковете от 1988 г. насам. Въпреки това продуктът се използва широко, тъй като редица подсладители са добавка E951, тъй като тя има безспорна сладост около 200 пъти по-висока от захароза. Бе въведена  като NutraSweet, Равно, Spoonful и т.н. най-малко в 4 200 хранителни продукти, сладки, шоколадови изделия, напитки, витаминни добавки и лекарства, в 90 страни по света. Днес се открива в около 9000 продукти в над 100 страни, особено в продукти парадоксално представени на потребителите като по-здравословни.

Рак на мозъка

Първият тест на лабораторни животни показват резултатите като мозъчни тумори.
В лекция от д-р Espisto за аспартама, неврохирург от публиката призна, че „когато ние отстранявахме  тумори, ние открихме, че съдържат високи концентрации на аспартам.“
През 1995 г. списание публикува няколко статии Nexus със списък на нежелани реакции и други, включително епилепсия и мозъчни тумори. През 1996 г. се появи изследване в списанието на Невропатология и Experimental Neurology който се установява връзка между броя на ракови заболявания на мозъка и пристигането на аспартам.
Аспартамът е опасен за диабетиците.
По време на конференция в Американския колеж на лекарите, лекарите признават, че  познават хора ,които са преминали от продукти със захарин на аспартам продукти и са завършели в кома. Някои пациенти са диагностицирани с ретинопатия пациенти, приемащи аспартам. В аспартам поддържа нивото на кръвната захар извън контрол, което води до много пациенти в кома.

Проучване на Американското онкологично дружество, направено на 80 000 жени, които използват аспартам в продължение на 6 години, че са станали по-пълни  и са увеличили риска за булимия в сравнение, ако бяха конбяла захар. 1997 по-късно проучване потвърди увеличението на булимия при жени, които го консумират.
Невротоксичност.

Д-р Х. J. Робъртс от болница Сейнт Мери и добрия самарянин болница, Уест Палм Бийч, Флорида, САЩ, е отбелязано в няколко проучвания за невротоксичност на аспартам и появата на синдром на карпалния тунел (виж си контакт в края на статията) . Той отбеляза, че е имало случаи на синдром на карпалния тунел (CTS), едностранно или двустранно, при пациенти, които са приемали значителни количества продукти с аспартам (NutraSweet). Наблюдавани и други симптоми на заболяване аспартам споменати по-горе, невропатията значително се подобрява или изчезва след като се избягват тези продукти … дори когато няма операция. Тези наблюдения представят нови идеи по отношение на клинично заболяване, аспартам, съответните механизми (с акцент върху хроничната токсичност на метанол) и многофакторна естеството на STC. Например: Пет пациенти с STC разработени аспартам заболяване. Те претърпели характерните симптоми (скованост, изтръпване и болка) на едностранна или двустранна средата невропатия, докато консумират продукти аспартам. Симптомите и дискомфортът, свързани симптоматично значително подобрени или изчезнали след въздържание от аспартам, като се избягва „декомпресия“ операция в няколко случая.
Според някои автори загуба на паметта се дължи на факта, че без други аминокиселини, намерени в протеини, аспарагинова киселина и фенилаланин са невротоксични. Неврохирургът д-р Ръсел Блейлок казва, че „аспартам и неговите производни стимулират мозъчни неврони до смърт, което води до мозъчни разстройства в различна степен.“

Д-р Блейлок е написал книга, озаглавена „екситотоксини: вкусът, който убива“ (екситотоксини: вкусът, който убива)-виж контакти. Д-р Робъртс казва „спрете аспартамът по време на зачеването може да причини вродени аномалии.“ Д-р Луи Elsas, педиатър и професор по генетика в Emory University, е свидетелствал пред Конгреса, че фенилаланин (съдържащ се в аспартама и CocaCola) концентрати в плацентата, причинявайки умствена изостаналост.

Автоимунни синдроми.

Съобщават за развитието на автоимунни синдроми, свързани с множествена склероза и системен лупус. На Световната конференция за околната среда и на Фондацията за множествена склероза 20 ноември 1997, Нанси Markle отбележи, че токсичността на метанол (продукт от разпадането на аспартама) прилича на множествена склероза и може да доведе до погрешна диагноза. В случай на системен лупус като Нанси, ще има и връзка с консумацията на продукти, съдържащи аспартам, Diet Coke и Pepsi Light. В случай на жертвите метанол интоксикация обикновено три или четири напитки кутии 4 DL. на ден и повече. Както жертвите не знаят, че аспартамът е поне отчасти виновен, продължават да го консумират и се влошават, докато понякога живота на човек е изложена на риск.
Други заболявания

Д-р Робъртс казва аспартам отравяне ускорява болестта на Алцхаймер: „. Днес виждаме жените на 30 години, с болестта на Алцхаймер“ Според изследователите и физици, които са учили за неблагоприятни ефекти на този продукт, следните хронични заболявания могат да се задействат или влошат от поглъщането на аспартам: мозъчни тумори, мултиплена склероза, епилепсия, синдром на хроничната умора, болест на Паркинсон, болест на Алцхаймер, умствено изоставане, лимфом, раждане пренатална и диабет. Аспартамът е строго противопоказан при фенилкетонурия: Ние открихме проблеми като епилептични припадъци и психични разстройства. Тези две симптоми, особено при хора, които се натрупват фенилаланин, съдържащи аспартам. Около 2% от населението носи гени, които причиняват фенилкетонурия, т.е. липса на специфичен ензим за отстраняване на фенилаланин. Установено е също други проблеми.

Синдром на залива

И накрая (макар че всеки ден има нови доказателства за токсичност). Аспартамът също може да бъде замесен в  синдром  залива, заедно с други фактори, като радиоактивността на снаряди, съдържащи отпадъци от ядрената промишленост т. нар. обеднен уран в действителност е очевидно отстъпление уран, замърсени с изкуствени продукти по-токсични че съществуват като плутоний, оръжия за биологична и химическа война, пестициди и „коктейли“ от наркотици „протектори“ и ваксини (някои незаконни) бяха дадени на армията (виж N ° 61 и 62). Имайте предвид, че хиляди пълни палети на диетичните напитки са били изпратени за войските Персийския залив и остана на повече от 40 градуса на слънце в продължение на седмици в магазините. Знаем от топлина 30 градуса аспартам отделя метанол. Мъжете и жените, изпратени до Gulf пиха по цял ден. Някои синдром на Персийския залив симптоми като парене на език са идентични с отравяне с аспартам. Ние вече отчитат този кратък раздел PRNG 166 # 57. За да бъдем точни, това не означава, че основната отговорност Синдром на Персийския залив и на Балканите от радиоактивността на обеднен уран боеприпаси като сме докладвали от номер 61, но  аспартам  (както и други химикали) може да са допринесли за появата на някои симптоми.

Пристрастеност

Накрая трябва да се подчертае, че аспартамът има силни пристрастяване от алкохол и други наркотици, която се наблюдава от много автори. Преглед на д-р Робъртс статия за този предстоящ брой # 65.
Обобщена таблица свързани проблеми или стимулирани от консумацията на аспартам (има 92 симптоми и заболявания, свързани documentadamente аспартам), ние представяме обобщен списък: мозъчни тумори, множествена склероза, епилепсия, синдром на хронична умора, болест на Паркинсон, болест на Алцхаймер, с умствена изостаналост, лимфом, malfor информация пренатална, диабет, нарушено зрение, слепота, фибромиалгия, главоболие, мигрена, зашеметяването, депресия, пристъпи на тревожност, загуба на паметта, епилептични припадъци, психично разстройство, маниен членки , ко Pani атаки, гняв и насилие, и т.н., умора, раздразнена стабилност, тахикардия, безсъние, затруднения в говора, инсулт, парестезии, ал триал глухота, мускулни спазми, болки в стрелба, изтръпнали крака, крампи, сърцебиене, затруднено , пътища, виене на свят, шум в ушите, загуба на вкуса, като желязо, загуба на слух, наддаване на тегло, гадене, дразнене на кожата, болки в ставите, ставни проблеми в устата, болки в ставите, алергии.

Лекарствени продукти, съдържащи аспартам

Aero антиацид мрежа, auveg, augestplus, алкен, amoclave, амоксицилин амоксицилин clav clav padro Gemini, амоксицилин амоксицилин EDIGEN Mundogen, амоксицилин Smith Kline, arzimol, aumentine, biopasal biodramina влакна, brexinil, brisoral, bucodrin Bucometasana, burmicin, cimascal D форте cinfatos комплекс , cinfavit Clamoxyl комплекс, clavucid, мигновени Couldina Efferalgan треска, cycladol, densical Dormidina, бормашина подложки мед, efensor Espidifen, eupeclanic, Fagus, Falco, Feldene ferriseltz, fibramucil, fremet, Gerbin hespercorbin, Klean подготовка, езеро, locumucil, Calcichew, Metamucil , meticel, June Micebrina комплекс, Natecal, otreon, лизин pextox Pepcid, qiamtpr, Redoxon, reutenox, Saetil sedergine, SINGULAIR so?ofit, spipsa, Tamin, Tandina, Tilcotil, tosei NA NF, Tylenol, UPSA, venofit, veriscal D, Видекс, xicil.
Какъв е механизмът на действие?

Някои от тези механизми на действие са известни.
Аспартамът се формира от: метилов естер, метилов естер, 10%
Ac. Аспарагинова 40%
50% фенилаланин
Последните два компонента са невротоксични.
Разлага на фенилаланин DXP, токсичен агент, който причинява мозъчни тумори.
Фенилаланин изтощава мозъка на серотонин.
Епилептичните припадъци и психични нарушения, могат да се появят особено при индивиди, в които се натрупват фенилаланин съдържание на аспартам. Смята се, че 2% от населението носи гени, които причиняват PKU нямат ензима фенилаланин, специфични за премахване, както вече обяснено.
Аспартамът допълнение превключва мозъчните нива на допамин и утежнява Parkinson.
Когато някой вземе аспартам се стимулира инсулинова секреция предназначена за регулиране на доставките на захар. След това е в състояние на хипогликемия (тъй като захарта не е само примамка).
Но когато човек се връща да вземе захар, тялото ви насрочено за аспартам продължава дапроизвежа по-малко количестео инсулин и е в хипергликемия. Това резултира в преддиабетно състояние.
Аспартамът се разлага в горещи течности в тялото и от 30 градуса в метанол алкохол или метил, което от своя страна се разлага на:
- Формалдехид,
- Мравчена киселина и
- Diketopiperacina.
Три продукти могат да причинят мозъчни тумори.
Ас формалдехид допълнение. Аспарагинова киселина и фенилаланин са невротоксични. Някои продукти не се споменава аспартам в състава си, но на фенилаланин. Например, CocaCola.
Алтернативи: В някои закони на някои страни, които вече са забранени аспартам например е забранена в Исландия 22-ри октомври 1999. В Канада, сега е задължително, че продуктите, съдържащи аспартам, включва думите „може да причини рак“.

Референции:
Numerosa bibliograf?a y contactos contra el uso del Aspartamo est? disponible, ?sta es solo un lista abreviada.
Contactos:
Para m?s informaci?n y para coordinar vuestras acciones tomar contacto con :
Mrs. Betty Martini, Fundadora de Mission Possible Worldwide:
9270 State Bridge Road Suite 215, Duluth, Georgia 30097 USA
770 242-2599 tel?fono
bettym19@mindspring.com
Su web es una fuente inestimable de documentaci?n sobre el aspartamo. „Mission Possible International“

Otros contactos:
H. J. Roberts, M.D., este m?dico Internista es autor de numerosas publicaciones sobre el aspartamo. Who’s Who in America, Who’s Who in the World, Who’s Who in Science and Technology and THE BEST DOCTORS IN THE US. Office (407) 832-2408 Publications: 1 800-814-9800. H.J. Roberts, MD, FACP, 6708 Pamela Lane, West Palm Beach, Florida 33405, Estados Unidos. Tel: +1 561 588 7628. Fax: +1 561 547 8008.
Dr. Roberts www.icanect.net/sunpress Russell Blaylock, M.D., este m?dico Neurocirujano es autor de EXCITOTOXINS; THE TASTE THAT KILLS (601) 982-1175

Neal D. Barnard, M.D., Presidente de “ Physicians Committee for Responsible Medicine“, Washington, D.C. (202)686-2210
Community Nutrition Institute, Washington, D. C. , Ron Leonard,(202) 776-0596
Virgil Hulse, M.D., MPH, FAACPM, Dairy Scientist, Cancer Epidemi?logo e investigador, Autor de MAD COWS AND MILK GATE PRIONS (503) 535-4010
Robert Cohen, ha trabajado en el fraude de la autorizaci?n del aspartamo por parte de la FDA y sobre la hormona de crecimiento bovina de Monsanto (201) 599-0325
Frank Swoboda, POB 37 A -1164, Vienna, Austria.Citizens for Health, 1 800-357-2211
Pure Food Campaign, Washington, D.C., and Little Marais, Mn. 55614,
Ronnie Cummins (218) 226-4164)
Patricia Ziliani- Mission Possible, Australia, Nutritional Counsellor and Massage Therapist, Womens Health Advisory Service N.S.W. Australia
Dr. Sandra Cabot – MB.BS D.R.O.C.G. Directora del “ International Womens Health Network, Australia“. Autora y editora de libros sobre la salud de la mujer. Author of 1996 bestseller :“Liver Cleansing Diet“.
Women’s Network on Health and The Environment, 736 Bathurst Street, Toronto, Ontario, Canada MSS ZR4 Mrs. Theresa Puchta.
Mission Possible Canada, (John Linnell) 508 – 40 Bay Mills Blvd,Scarborough, Ontario MIT3PS FAX 416 -754-1225
Captain Frederick M. Fox, Large Airline Company, Grounded 9/26/95 (atrial fibrillation, arrhythmia, pulmonary edema — triggered by NutraSweet) Conferenciante antiaspartamo. (714) 856-9041 Reinstated.
Barbara Alexander Mullarkey, periodista autora de Bittersweet Aspartame: A Diet Delusion (708) 848-0116
Alex Constantine, periodista autor de „NutraPoison, Psychic
Dictatorship in U.S.A.“ y „Virtual Government: CIA Mind Control
Operations in America“, Feral House 1 9 9 7 . U. S. McLibel Support Campaign, David Briars
James F. Ransdell, M.D. 475 Edwards, Winters, California 95694
Mrs. Bernice Raiford en memoria de Morgan Raiford, M.D., especialista en la toxicidad del metanol que diagnostic? pacientes que quedaron ciegos a causa del aspartamo e los a?os 80 y dedic? su vida a que el aspartamo fuera suprimido.
Dr. Joe Espisto, Marietta, Georgia (770) 427-7387 (lectures on the dangers of NutraSweet)
Richard Wilson en memoria de su esposa Joyce, que qued? ciega y muri? a causa del aspartamo -(770) 474- 2210 Aspartame Victims And Their Friends of Georgia.
Dr. Erik Millstone, Science Policy Research Unit, Mantell Bldg, Sussex University, Brighton BN1 9RF England
Denise Nativel, Farmac?utica, Diabetes Educator and Counsellor, South Africa (DNative1@Bankmed.co.ZA)
Committee member of Western Cape Branch of the South AFrican Diabetes Assoc.
Dr. Costas Giannakenas MD, Nuclear Physician, Patras, Greece. WWW contienen informaci?n sobre el aspartamo.

http://www.dietametabolica.es/terapia-clark-aspartamo.htm

http://www.amcmh.org/PagAMC/medicina/articulospdf/AspartamoE951.pdf

This entry was posted in Подсладители. Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>